073-2340070

connect@theteamplayers.com

December 5, 2023
Dit is wat ons elke dag bezighoudt…

Sport is zo veel meer dan enkel maar het sportieve resultaat. Een club is onderdeel van je zijn. Een schitterende goal of een nieuw record brengt een lach op je gezicht. Het doet pijn als je verliest en je danst van vreugde bij winst. Dat is sport.

En daarom geloven wij onvoorwaardelijk in de kracht ervan om de wereld te veranderen. Om thema’s bespreekbaar te maken die daarvoor onbespreekbaar waren. Het heeft de power om problemen tastbaar te maken en oplossingen te bieden. Het biedt een podium met invloed op een grote groep mensen. Een groep mensen die minder gemakkelijk via traditionele kanalen kan worden bereikt op een manier die ze aanspreekt.

Want een maatschappelijke boodschap, verteld door een club en haar spelers, krijgt meer gehoor. Het doneren van bloed, het steunen van een goed doel, bespreekbaar maken van geaardheid, een regio in beweging brengen, onder woorden brengen wat inspirerende voorbeelden betekenen, werk maken van een betere arbeidsmarkt, spelen met rugnummer 2. Je kunt een gesprek openen en nieuwe perspectieven delen.

Praat je meer over duurzaamheid, kansengelijkheid of gezondheid? Dan resoneren andere boodschappen binnen datzelfde onderwerp in andere media ook beter bij deze sportvolgers. Zo kunnen sporters en sportorganisaties meer en meer hun stempel drukken op maatschappelijke onderwerpen die bij ze passen en die belangrijk zijn voor hun fans. Want daar ligt wel de crux, het onderwerp moet als een jas passen of met wat maatwerk comfortabel genoeg zitten om je er sterk voor te maken.

De truc is: kijk allereerst naar de maatschappelijke opbrengst. Wat hebben mijn fans eraan? Wat heeft de regio waarin ik actief ben eraan? Immateriële waarde is lastig in een cijfer te zetten, maar onsterfelijk belangrijk in jouw ‘license-to-operate’. Dan volgt de commerciële impact vanzelf en deze vertegenwoordigt een enorme waarde.

Bij Teamplayers hebben we in de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan om maatschappelijke thema’s te ontdekken en in te bedden in de sport. Om vanuit daar ook nieuwe -meer commerciële- waarde te vinden, omdat er gelijkgestemde partners opstaan die ook een belang hebben bij maatschappelijke waarde. We opereren allemaal binnen dezelfde maatschappij, dus is dat een logische plek om elkaar te vinden en écht iets te betekenen voor een gemeenschap of specifieke groep mensen.

Volg onze verhalen over de kracht van sport en ontdek steeds nieuwe perspectieven hoe jouw organisatie kan bijdragen aan een betere wereld. Want wij geloven dat er geen enkel partnership in de sport kan bestaan zónder een maatschappelijke component.

×
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.