073-2340070

connect@theteamplayers.com

March 11, 2024
Het belang van positie kiezen in voetbal én commercie

𝐈𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐕𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐧𝐝𝐚𝐠: 𝐡𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐥𝐚𝐧𝐠 𝐯𝐚𝐧 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐭𝐢𝐞 𝐤𝐢𝐞𝐳𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐞𝐭𝐛𝐚𝐥 én 𝐜𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫𝐜𝐢𝐞

Positionering. We kennen allemaal de beelden van voetballers die continu scannen hoe hun positie is ten opzichte van alles wat er op het veld gebeurt. Vooruitkijken, anticiperen, aanspeelbaar zijn. Of die spits die op de één of andere manier altijd op de goede plek staat om in te tikken. Zo werkt het ook voor impactgedreven partnerships binnen de sport. Wat is de authentieke maatschappelijke boodschap die jij kan uitdragen en jouw positie bepaalt op het commerciële speelveld?

De Azerion Vrouwen Eredivisie heeft een glasheldere keuze gemaakt om het podium van gelijkwaardigheid te zijn voor al die duizenden jonge meiden die de competitie en het Nederlands vrouwenvoetbal volgen. Ondersteund door een duidelijke maatschappelijke boodschap: “De huidige generatie meiden wordt een gelijkwaardige speler op elke positie, zowel binnen als buiten de lijnen”. Heel simpel gezegd zet de competitie al haar kracht in om verder te professionaliseren en te groeien en kan zij zich daardoor nadrukkelijk profileren als een podium voor maatschappelijke impact. Het moet ‘gewoon’ worden dat iedereen gelijkwaardige kansen heeft. Deze missie staat centraal in content, copy, campagnes én partnerships. Deze aanpak laat heel tastbaar zien welke bijdrage je als sportorganisatie levert aan de maatschappij. Het is zo’n scherpe boodschap die gelijkgestemde merken aantrekt om samen met jou de bühne op te gaan.

Dat laat het ook wel zien doordat ING zich volledig achter deze insteek schaart. Partnerships met een verhaal, met een missie. Waarin mensen geloven en die extra waarde toevoegt aan zowel de competitie als de commerciële partner in kwestie. Het is een wisselwerking die op de lange termijn winst oplevert voor de gehele maatschappij.

In de week van Internationale Vrouwendag organiseerden de KNVB en ING Nederland op maandagavond 4 maart een Captains Dinner op de Eregalerij van het Rijksmuseum. Zij gingen dieper in op de wens voor gelijkwaardigheid voor meiden en vrouwen, zowel binnen als buiten de lijnen. Het was ook een moment waarop alle captains van de clubs uit de Azerion Vrouwen Eredivisie, een brede groep van Captains of Industry hebben ontmoet om het belangrijke maatschappelijke thema te agenderen.

Vanuit Teamplayers kiezen wij ook duidelijk positie. Wij zetten in op partnerships for the goals met impactvolle programma’s en activaties. Daarom zijn we trots dat we samen met Eefje Janus voor de Azerion Vrouwen Eredivisie haar positionering en maatschappelijke boodschap hebben mogen ontwikkelen. En dat we dit in de week van Internationale Vrouwendag tot leven hebben kunnen laten komen tijdens het Captains Dinner. Voor alle meiden met grote toekomstdromen.

𝐘𝐨𝐮 𝐡𝐚𝐯𝐞 𝐭𝐨 𝐬𝐞𝐞 𝐢𝐭, 𝐭𝐨 𝐛𝐞 𝐢𝐭.

×
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.